fbpx

“Med en modernisering av din hiss ligger du steget före”

En hiss underlättar vardagen för många – men ett flertal hissar är installerade för ett bra tag sedan och drivs med gammal teknik. RC Hiss erbjuder skräddarsydda lösningar för att rusta upp och modernisera din hiss på ett mer hållbart sätt. Vi har pratat med Håkan Askwall, specialist inom området hos oss på RC Hiss, om vad en modern hiss är och vilka fördelar en modernisering innebär.

 

Vad är en modern hiss?

– En modern hiss är en fin och driftsäker hiss som drivs med nutida, energibesparande teknik. Den sköts med hjälp av elektronisk styrning som är av modernare slag. En tidsenlig hiss ger bättre komfort, ökar säkerheten och går enkelt att underhålla, då reservdelar och teknik för hissen fortfarande finns lättillgängliga.

Dessutom är det ett mer hållbart sätt att investera i ny hissteknik. Detta för att vi istället för att riva hela hissen och ersätta med nytt material, så har vi vid en modernisering möjlighet att behålla delar som inte behöver bytas ut, exempelvis balkkonstruktioner i stål.

Hur går det till vid en modernisering?

– Vid en förfrågan om en modernisering åker vi ut till platsen och ritar upp hissen, fotograferar och stämmer av vilka förutsättningar som finns. Det är viktigt att ta hänsyn till vad hissen ska användas för och vilken typ av verksamhet som ska bedrivas i huset. Självklart lyssnar vi även till kundens egna önskemål. Därefter sätter vi oss vid ritbordet och ser vilka lösningar vi kan erbjuda.

När skissen är färdig lämnar vi en offert med tekniska lösningar där vi berättar vilka åtgärder som krävs för att möta regelverkskrav. Vi lämnar även förslag på åtgärder som ger dig ett än mer modernt resultat, så som korgdesign eller byte till automatiska dörrar.

“Med en modernisering av din hiss ligger du steget före”

Fördelar med en modernisering:
  • Driftsäkert
  • Hållbart renoveringssätt
  • Bättre komfort
  • Ökar säkerheten
  • Energieffektivt
  • Följer dagens regelverk

Vilka åtgärder brukar ingå?

– Jag brukar säga att vi byter ut hissens hjärta och hjärna, för såväl linhissar som hydraulhissar. Det innebär att vi förnyar både drivsystemet och styrsystemet till ett nutida alternativ. För att hela hissen ska kännas mer modern är det vanligt att även göra en korgrenovering, där utseendet och inredningen i hissen förnyas. Våra samarbetspartners för modern korgdesign har ett bra sortiment av utföranden att välja mellan.

Varför är det viktigt att modernisera sina hissar?

– Tidsaspekten är väldigt viktig. Många äldre hissar följer inte de uppdaterade regelverk som gäller idag, och blir därmed inte lika säkra att använda. Dessutom saknar många gamla hissar reservdelar idag vilket kan innebära långa driftstopp.

Vi ser idag många 80- och 90-talshissar som fortsätter att repareras med äldre teknik. Med en moderniserad hiss investerar du istället i ny utrustning och ligger steget före vad gäller driftsäkerhet och säkerhet för de som färdas med hissen. Det kan även hjälpa dig att få ner energibehovet, till exempel med en hydraulhiss som endast använder ström när den färdas uppåt. Vi ser flera fall där vi kan få ner behovet av ström från exempelvis 35 ampere till 16 ampere. Det resulterar i stora energibesparingar på sikt.

Vad är resultatet av en modernisering utförd av RC Hiss?

– Vi har lång erfarenhet inom området och genomför omkring 80 moderniseringar per år. De renoverade hissarna följer dagens regelverk och blir säkrare vad gäller el, dörrar, drift och komfort. RC Hiss erbjuder garanti på samtliga installationer och löpande service utförd av våra kompetenta medarbetare. Sammantaget kan du förvänta dig en fin och driftsäker hiss med modern teknik, renoverad på ett mer hållbart sätt.

Är din hiss i behov av en modernisering? Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Fler hisskategorier

Kontakta oss

så hjälper vi dig med förslag på lösningar

Jan Wennergren
Försäljning, installation och modernisering
Håkan Askwall
Försäljning, eftermarknad

Vi finns på följande orter

Göteborg/Bohuslän: Kungälv, Uddevalla

Halland: Kungsbacka, Varberg, Hylte, Falkenberg, Halmstad, Laholm

Skåne: Ängelholm, Båstad

Västra Götaland: Borås, Sjuhärad, Alingsås, Vårgårda, Herrljunga, Vänersborg, Ulricehamn, Trollhättan

Småland: Jönköping, Gislaved