fbpx

Vår historia

RC Hiss är det stolta företaget på hissmarknaden och erbjuda heltäckande program med lösningar för alla typer av hissar.

Vi har varit
med ett tag!

År 1977 bestämde sig Roy Carlsson att starta eget och grundade RC Hisservice AB i Varberg. Med sin tidigare erfarenhet från hissbranschen och sin breda kompetens kände han att det var dags att göra skillnad på marknaden. Efter några år utökades verksamheten och sonen Kent Carlson anställdes. Far och son drev företaget tillsammans fram till 1993, då Kent tog över som ägare och VD.

Ett symboliskt startskot

Under Kents ledning hände mycket för verksamheten. RC Hiss öppnade sitt andra kontor med placering i Alingsås och företaget blev nominerade till årets företag i Varberg. Det blev ett symboliskt startskott. Efter nomineringen ökade tillväxten och på 10 år gick företaget från 15 till 60 medarbetare. Under 2014 blev RC Hiss utsett till DI Gasell och 2016 blev företaget en del av Nordic Lift. Sedan starten har verksamheten vuxit från att i början vara en renodlad servicefirma, till att idag med stolthet erbjuda ett komplett utbud i form av nyinstallation och modernisering av hissar.

Nästa steg framåt

År 2020 lämnade Kent över stafettpinnen till Mats J Gustafsson som tog över ansvaret som vd. Idag är vi är ett 70-tal medarbetare som utför nybyggnad, modernisering, service och reparationer av hissar. RC Hiss har genom sitt gedigna kunnande och goda service etablerat sig som ett välrenommerat hissföretag. Du kan vara trygg i att vi håller vad vi lovar, är ordningsamma och utför våra arbeten med kvalitet. För det är de små detaljerna som gör den betydande skillnaden. Vi har självförtroendet att säga att vi höjer ribban för dina förväntningar – vi gör vårt jobb med stolthet.

1977

RC Hisservice AB grundades i Varberg av Roy Carlson

1993

Sonen Kent Carlson tar över som VD/ägare

2005

Förvärvades hissavdelningen på Elektromontage i Alingsås

2009

Startar filial i Borås

2014

Gasell-företag

2016

Pegroco Invest förvärvar > En del av Nordic Lift

2018

Startar filial i Halmstad

2019

Wennergrens Hiss förvärvas och absorberas i RC Hiss 2020.
Startar filial i Trollhättan och Skövde.

2020

Mats J Gustafsson VD

Kontakta oss

så hjälper vi dig med förslag på lösningar

Slå oss gärna en signal:

0340-188 20

Eller maila in din fråga så svarar vi så fort vi kan

Felanmälan, dygnet runt:

0771-22 77 00